Аутор

Живојин Жика Петровић
Живојин Жика Петровић

Живојин Жика Петровић рођен је у Београду 1969. године. У раној младости показује интересовање за електронику и кибернетику, а своју даљу едукацију је кроз електротехничку школу пренео и на практични рад када већ са 18 година региструје самосталну делатност, као своје допунско занимање, те оснива сервис за поправку ТВ, аудио и видео технике.

Упоредо са растом ентузијазма, 1991. године, покреће трговинско предузеће. Континуирано улагање у личну едукацију, најмодерније методе маркетиншког наступа на тржишту, које се и данас истичу попут чувеног слогана ,,Позовите сместа 655-двеста”, сврставају Процессор Цоммерце у ред најуспешнијих фирми у трговачкој области техничким уређајима, а уједно буде и жељу за остварењем наредног циља.

Нова мисија окупила је све оне жељне упијања знања о иновативним пословним решењима што је резултирало оснивањем издавачке куће ГСМ Публиц и првог српског часописа намењеног телекомуникацијама – Мобилни магазин (1999), а затим и ,,е магазин” (2003), издање усмерено ка пољу савремених комуникација, дигиталне економије и финансија.

Активиста и покретач многих друштвено-корисних пројеката и акција, радио-аматер са позивним знаком YU1PZ, члан је бројних научних клубова и удружења, аутор неколико књига од којих „Буди ГУРУ менаџер“, као и „Нестварно, а стварно“, „ДО ВИЂЕЊА!” , али и најновија „Нестварно, а стварно 2“ у издању издавачке куће „Лагуна“, завређују посебну пажњу читалаца. Оснивач је прве и јединствене у Србији, образовне и непрофитне ТВ станица Српска научна телевизија, која је у сарадњи са компанијом Унитед Гроуп, крајем 2018. године, прерасла у регионални канал науке и уметности Браинз ТВ, чији је директор и главни и одговорни уредник.

Из медија:

Илустрована Политика,

Прва ТВ

Илустрована Политика

Она магазин

Уранак К1 ТВ

Лагуна

Корак 21

Урбан магазин

Дани дигиталне књиге 2020.

Сузанин избор

Пробуди се

Радио Београд 2 

Нови дан, Н1

Фуснота подкаст