Autor

Živojin Žika Petrović rođen je u Beogradu 1969. godine. U ranoj mladosti pokazuje interesovanje za elektroniku i kibernetiku, a svoju dalju edukaciju je kroz elektrotehničku školu preneo i na praktični rad kada već sa 18 godina registruje samostalnu delatnost, kao svoje dopunsko znanje, o pnda osniva servis za popravku TV, audio i video tehnike.

Uporedo sa rastom entuzijazma, 1991. godine, pokreće trgovinsko preduzeće. Kontinuirano ulaganje u ličnu edukaciju, najmodernije metode marketinškog nastupa na tržištu, koje se i danas ističu poput čuvenog slogana ,,Pozovite smesta 655-dvesta”, svrstavaju Processor Commerce u red najuspešnijih firmi u trgovačkoj oblasti tehničkim uređajima, a ujedno bude i želju za ostvarenjem narednog cilja.

Nova misija okupila je sve one željne upijanja znanja o inovativnim poslovnim rešenjima što je rezultiralo osnivanjem izdavačke kuće GSM Public i prvog srpskog časopisa namenjenog telekomunikacijama – Mobilni magazin, a zatim i ,,e magazin”, izdanje usmereno ka polju savremenih komunikacija, digitalne ekonomije i finansija.

Aktivista i pokretač mnogih društveno-korisnih projekata i akcije, član je brojnih naučnih klubova i udruženja, osnivač prve i jedinstvene u Srbiji, obrazovne i neprofitne TV stanica Srpska naučna televizija, i koja je u saradnji sa kompanijom United Group, krajem 2018. godine prerasla u regionalni kanal nauke i umetnosti Brainz TV, čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik.